• Facebook
  • Instagram
Telefon recepce: 777 053 225
Taiji, Taichi, Čchi-kung kurzy v praze
  • Rozvrh
  • Kalendář akcí
  • Kurzy
    • Taichi
    • Čchi-kung
    • Kung-fu pro děti i dospělé
  • O nás
    • Učitelé
      • Radek Kolář
      • Petr Donát
    • Instruktoři
    • Členské příspěvky
    • Historie Akademie
    • Pronájem prostor
  • Inspirace
    • Podcast Radka Koláře
    • Články, zajímavosti
    • Slovník pojmů
  • Kontakt
  • Hledat
  • Menu Menu
Cesta čaje

Ohlédnutí za pátečním čajovým setkáním

 

Na pravidelném čajovém setkání v Taiji Akademii se v pátek sešla skupinka 18 studentů a přátel Taiji Akademie. Tentokrát si pro ně Petr Donát připravil čaj puerh, což je vícenásobně fermentovaný čaj. Jeho tmavá varianta se nazývá shu puerh (tzv. zralý), v Číně se ale těmto čajům říká červené.

Přesněji šlo o čaj puerh tmavého typu (tipsový) ovoněný květy jasmínu s hladkou, ale silnou chutí, zjemněnou právě jasmínem. Čaj pocházel z Číny a byl pět let starý. Všem moc chutnal, některým pravidelným účastníkům dokonce nejvíce ze všech puerhů, které ochutnali.

Petře, díky, a těšíme se, co nás čeká za 14 dní.

 

A jak se večer líbil jedné z účastnic − Daniele Linhartové:

„Bylo to moc prima. Tentokrát se sešlo překvapivě hodně lidí, pili jsme krásně jemný puerh s jasmínem a pak nám Petr naservíroval ještě zelený čaj, dost neobvyklý, každopádně moc dobrý. Panovala přátelská atmosféra a našimi spojovacími tématy byly samozřejmě čaj a Tchaj-ťi :-) “

 

 

31. října, 2015/napsal(a) Radek Kolář
Share this entry
  • Share on WhatsApp

Přidejte se na náš Facebook

baner330
© Copyright - Radek Kolář 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Rozvrh
  • Kalendář akcí
  • Kurzy
  • O nás
  • Inspirace
  • Kontakt
Středeční seminář pro Tygry a TygříkyČína 2015 očima Hanky Stárkové
Scroll to top