• Facebook
  • Instagram
Telefon recepce: 777 053 225
Taiji, Taichi, Čchi-kung kurzy v praze
  • Rozvrh
  • Kalendář akcí
  • Kurzy
    • Taichi
    • Čchi-kung
    • Kung-fu pro děti i dospělé
  • O nás
    • Učitelé
      • Radek Kolář
      • Petr Donát
    • Instruktoři
    • Členské příspěvky
    • Historie Akademie
    • Pronájem prostor
  • Inspirace
    • Podcast Radka Koláře
    • Články, zajímavosti
    • Slovník pojmů
  • Kontakt
  • Hledat
  • Menu Menu
Taiji Akademie, Zdraví

Slaďte zdravě

 

Pokud se chystáte péct něco sladkého, měli bychom pro Vás tipy na zdravější variantu.

Rafinovaný bílý cukr (který způsobuje překyselení krve v organismu a tím oslabuje naši imunitu) můžete nahradit přírodními sladidly nebo cukrem třtinovým. Oproti bílému cukru obsahují cenné látky a minerály a při jejich výrobě se nepoužívají chemikálie. Obilná sladidla mají nízký glykemický index.
V našem bioobchůdku si můžete zakoupit například Sladěnku. Je to výtažek z naklíčeného ječmene − sladu, bez jakýchkoli konzervačních přípravků, konzistenci má jako hustší med. Je bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků. Používá se samostatně, nebo jako přídavek do čaje, mléka, pečiva, kaší, šťáv, salátů apod. Na pečení je vhodná spíše do formiček.

Dále máme v nabídce javorový sirup (přírodní sladidlo získané zahuštěním mízy cukerného javoru, které obsahuje sacharózu, vitamíny řady B, vápník, železo a stopová množství minerálních látek), sirup z agáve a třtinový cukr.

K oslazení kaší a sladkých jídel můžete použít také sušené ovoce, např. hrozinky, brusinky, zázvor, banán, kustovnice atd.

Odvahu a dobrou chuť :-)

 

 

14. ledna, 2015/napsal(a) Radek Kolář
Share this entry
  • Share on WhatsApp

Přidejte se na náš Facebook

baner330
© Copyright - Radek Kolář 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Rozvrh
  • Kalendář akcí
  • Kurzy
  • O nás
  • Inspirace
  • Kontakt
Tchuej-šou – cvičení ve dvojicíchMasáž – nejstarší léčebná metoda světa
Scroll to top